Leren heren riem: het proces van leren huid tot riem


Alle leren heren riemen worden op ambachtelijke wijze met de hand vervaardigd in onze studio in Lottum, Nederland. De leren riemen worden volledig van leren huid tot eindproduct geproduceerd op locatie.

 

  1. De ecologisch gelooid leren huiden worden met een 25 ton stans op maat gemaakt. Door middel van een mal worden de riemen en de gespen perfect op maat gesneden.
  2. Met een 3D Galvo laser worden de patronen en de achterkant in de riem gebrand. FYBB biedt meer dan 14 verschillende designs aan met een urban of geometrisch design, daarnaast zijn er 2 blanco designs. Hierdoor zijn de riemen zowel zakelijk als casual te dragen.
  3. De presanten worden met een CO2 laser voorzien van het FYBB-beeldmerk en op maat gesneden. Waarna het leer op de juiste dikte wordt geschalmd en met een stud worden de uiteindes aan elkaar bevestigd.
  4. De gespen worden handmatig met een stikmachine aan elkaar gestikt
  5. Uiteindelijk worden alle leer producten ondergedompeld in een bak water en gewassen om zo de kenmerkende robuuste look and feel te krijgen waar Fasten Your Beans Belt bekend om staat.

Afhankelijk van de bestelling worden de riemen op een universele maat geleverd, die in de winkel op maat gemaakt kunnen worden door middel van ons unieke "cut to length" systeem. In de webshop kun je de riemmaat doorgeven en dan wordt de riem tijdens de product precies op maat gemaakt voor jou. Je kunt de riem ook personaliseren door een tekst van maximaal 25 tekens in binnenkant van de gesp of riem te graveren.

Uiteindelijk wordt de riem verpakt in een doos die voorzien is het patroon van de riem en wordt de riem verzonden naar de klant.